Spouwmuurisolatie kan je energierekening flink drukken. Veel huiseigenaren kiezen daarom voor het isolatiemateriaal EPS parels. Dit isolatiemateriaal is perfect voor muurisolatie in je spouw en staan bekend om dat ze vochtregulerend werken. Ook kan het worden gebruikt voor je bodem. We vertellen je in grote lijnen over EPS isolatie en ander isolatiemateriaal.
Diverse soorten spouwmuurisolatie en hun eigenschappen.
Klaar om je spouwmuur te isoleren? Dan moet je wel weten welke producten er zijn. Naast EPS parels zijn er ook andere isolatiematerialen aan zoals minerale wol, zoals glaswol en steenwol, en pir platen. We leggen je uit welk isolatiemateriaal er is en wat het juiste isolatiemateriaal is voor je huis.
EPS parels.
EPS, staat voor geëxpandeerd polystyreen. EPS, beter bekend als piepschuim, is lekker licht en daardoor makkelijk te gebruiken. EPS parels zijn top voor het isoleren van muren. Deze parels zijn flexibel, stoten geen onaangename geuren uit en zijn vrij van schadelijke stoffen.
Na het inspuiten hechten ze snel en gaan ze warmteverlies tegen. Pluspunten? EPS isolatie heeft een hoge isolatiewaarde (lambda waarde), en gaan schimmelvorming en rotten tegen. Wel zo lekker!
EPS platen.
EPS is verkrijgbaar in verschillende vormen: van isolatieplaten en blokken tot parels. Onze isolatiespecialist maakt gebruik van EPS parels. EPS platen bestaan in verschillende diktes. Deze constructie wordt vaak aangebracht aan de onderkant van een vloer.
Glaswol en steenwol: onbrandbare materialen.
Glaswol en steenwol worden gebruikt voor muren en dakisolatie. Glaswol en steenwol hebben akoestische eigenschappen wat ze ideaal maakt voor smalle spouwen. Onbrandbaar isolatiemateriaal zoals dit is daarom een slimme keuze! We maken gebruik van minerale glaswol dat Knauf Supafil Timberframe heet. Andere glaswol producten bestaan ook, maar onze isolatiespecialist werkt bewust met dit type.
Isolatie met EPS parels: wanneer is je spouwmuur geschikt?
EPS parels zijn een uitblinker onder de soorten isolatiematerialen voor het isoleren van je muren. Ze zijn betaalbaar en top tegen vocht. Check wel even of je spouwmuur het volgende heeft:
- Minstens 3 cm dikke spouw. Past perfect voor die EPS parels.
- Stevige voegen van 16 mm of meer. Zo blaas je de parels moeiteloos naar binnen zonder gedoe.
- Een egale spouwoppervlakte. Voorkomt koudebruggen en houdt de warmte waar het hoort.
Door deze punten na te gaan, verzeker je jezelf van de beste isolatie voor je muren. Slim bezig!
Werkwijze van het na isoleren van je spouwmuur met EPS.
Het proces begint met het nauwkeurig boren van gaten in de buitenmuur, passend bij de diameter van de EPS parels. Deze parels worden vervolgens onder druk van bovenaf in de spouw geblazen. Dit zorgt voor een gelijkmatige verspreiding zonder kieren. Door hun lichte gewicht en goede thermische isolatie zorgen EPS parels voor een naadloze isolatielaag die warmteverlies minimaliseert en energiebesparing maximaliseert.
Kies voor duurzame isolatiematerialen.
Ga voor duurzaam en klasse. Naast EPS heb je opties als minerale wol, PIR platen en steenwol. Die leveren top isolatiewaarden. Denk aan minerale wol en steenwol: brandveilig en top voor je akoestiek. Kies het juiste materiaal, zoals niet brandbare opties met een strakke lambda waarde. Zo boost je niet alleen het energierendement van je huis, maar draag je ook nog eens bij aan een beter milieu. Makkelijk zat!
Kosten en voordelen van EPS bij spouwmuurisolatie.
Isoleren met EPS? Da’s handig! EPS is relatief goedkoop, waardoor het goed betaalbaar is. Het scoort hoog op isolatiewaarde. Goed voor je portemonnee dus, want je energierekening gaat omlaag. De installatie is een eitje en je zegt vaarwel tegen vocht en schimmel. EPS is ook nog eens lichtgewicht, dus super te verwerken bij nieuwbouw of renovatie. Kortom, een slimme keuze voor je huis.
Lees meer over de kosten van isolatie
Check andere energiebesparende maatregelen.
Wil je je energierekening verlagen en je thuis lekker warm houden? Kijk dan ook eens naar dak- of vloerisolatie. Zowel dak- als vloerisolatie zijn perfect om je huis 's winters warm te houden en 's zomers koel.
Dakisolatie.
Voor dakisolatie kiezen we vaak voor Knauf Supafil Timberframe en PIF thermisch isolatiefolie. Deze materialen staan bekend om hun hoge lambda-waarde, waardoor ze uitstekend isoleren.
Vloerisolatie.
Ga je je houten vloer isoleren? Of ga je een ander soort vloer isoleren? Onze isolatie opties voor je vloer zoals Plixxent HR++ isolatieschuim en PIF thermisch isolatiefolie voorkomen vochtproblemen. Hiermee voorkom je dat je vloer aangetast wordt, door de vochtregulerende werking. Isolatie in (houten) vloeren verminderen energieverlies vanaf de bodem van je huis. Deze opties opties zijn makkelijk aan te brengen en helpen ze tegen kieren.
Dus, verstandig bezig en duik in deze wereld van isolatie waar comfort en besparing hand in hand gaan!
Vraag eenvoudig en snel je offerte aan.
Vraag je offerte eenvoudig aan via ons offerte-aanvraagformulier. Vul je gegevens in, verstuur je aanvraag en we gaan voor je aan de slag! Dan kun je snel gaan genieten van een geïsoleerd huis.