Lening voor zonnepanelen. Zo regel je dat.

Stel, je wilt graag zonnepanelen op je dak hebben. Je kunt natuurlijk je zonnepanelen financieren met eigen spaargeld, maar wat als je het geld niet hebt? Je kunt voordelig een lening afsluiten voor zonnepanelen, met gunstige voorwaarden. Da's handig! Bij Energiedirect lees je meer over verschillende leningen voor zonnepanelen.

Lening aanvragen voor zonnepanelen. Een goed idee?

Een lening aanvragen voor zonnepanelen is een goed idee als je energiebesparende maatregelen wilt toepassen, maar daar even niet het geld voor hebt. Dan profiteer je toch direct van lagere energiekosten en het is nog eens duurzaam!

Je kunt je zonnepanelen financieren op diverse manieren. Je kunt een hogere hypotheek afsluiten, maar je kunt ook gaan voor een duurzaamheidslening. Wij zochten voor je uit welke leningen er zijn. Het afsluiten is in de meeste gevallen zo geregeld!

Lening zonnepanelen overheid en gemeenten.

De overheid vindt het belangrijk dat we groener gaan leven. Het Nationaal Warmtefonds is een van de instanties die een duurzaamheidslening aanbiedt. De landelijke energiebespaarlening is een lening voor eigenaren van bestaande woningen. Die lening kun je heel goed gebruiken voor je zonnepanelen. Is je verzamelinkomen lager dan 60.000 euro? Dan is de rente zelfs 0% en betaal je alleen voor je maandelijkse aflossing. Groen bezig! (bron: Vereniging Eigen Huis)

SVN duurzaamheidslening.

Check ook even of jouw gemeente de SVN duurzaamheidslening aanbiedt. Dit is een persoonlijke lening met een lage rente. In sommige gevallen kun je zelfs de betaalde rente en kosten verrekenen via je aangifte inkomstenbelasting. Dat is zeker de moeite van het uitzoeken waard! Op de site van SVN lees je wat de voorwaarden zijn.

Groene lening zonnepanelen.

Een andere manier waarop je voor je zonnepanelen geld kunt lenen, is via een groene lening van Green Loans. Dit is een persoonlijke lening die bedoeld is voor een eenmalige investering voor het verduurzamen van je huis, met bovendien een aantrekkelijk rentetarief! De looptijd is tussen de 5 en 10 jaar. (bron: GreenLoans)

Lening zonnepanelen aftrekbaar.

Een lening afsluiten voor een energiebesparende maatregel heeft bepaalde voordelen. Goed nieuws: de rente is soms aftrekbaar. We vertellen je graag hoe je dit regelt. Vraag een gratis adviesgesprek over zonnepanelen aan!

Renteloze lening zonnepanelen. Lekker voordelig!

De Energiebespaarlening heeft een lage rente en is zelfs een volledig renteloze lening als je minder dan 60.000 euro per jaar verdient. Dat geld kun je perfect aan zonnepanelen besteden en je betaalt dus ook nog eens weinig of geen rente! Op de site van Milieu Centraal staat een handig overzicht met alle voordelen van deze lening!

Goedkope lening zonnepanelen.

Er zijn natuurlijk allerlei andere leningen waarmee je je zonnepanelen kunt financieren. Het is belangrijk dat je je goed verdiept in de voorwaarden van degene die je de lening aanbiedt. Zoek uit hoe hoog je lening moet zijn en zet de verschillende mogelijkheden eens naast elkaar.

Een goedkope lening is mooi, maar kijk ook naar de looptijd en andere voorwaarden. Zonnepanelen zijn een prima investering voor mensen die willen verduurzamen. Met die zonnepanelen op je dak kun je je eigen groene energie opwekken. Lekker duurzaam en op lange termijn levert het je zelfs geld op. Geld lenen is echter niet gratis. Als je geld leent, kost dit je vrijwel altijd rente.

Lening voor warmtepomp en zonnepanelen. Handig!

De leningen die we in dit artikel noemen zijn bedoeld voor duurzame maatregelen in het algemeen. Je kunt je lening voor zonnepanelen gebruiken, maar ook om bijvoorbeeld een warmtepomp aan te schaffen. Ook dat is een hele goede manier om een lagere energierekening te krijgen!

Je wilt dus verduurzamen? Goed bezig! Tijd om je te gaan verdiepen in de mogelijkheden van leningen en andere voordelen. Je betaalt sinds 2023 bijvoorbeeld een btw tarief van 0% over je zonnepanelen voor een bestaande woning. Op dit moment is er geen subsidie voor zonnepanelen, maar vraag even bij het Energieloket van jouw gemeente of er lokale initiatieven zijn.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen probleem! Plan een adviesgesprek in met energiedirect!

Goed om te weten: zonnepanelen maken je huis duurzamer en dat is interessant voor potentiële kopers. Maar er is meer! Zonnepanelen verhogen vaak ook de waarde van je woning. Een echte win-win situatie dus!

Of je wel of niet naar de notaris hoeft, lees je in de voorwaarden van de lening. Voor een Energiebespaarlening hoeft dat bijvoorbeeld niet. 

Met een duurzaamheidslening maak je je huis energiezuiniger. Je kunt de lening inzetten voor zonnepanelen, een warmtepomp of betere isolatie. Op de site van het Nationaal Warmtefonds lees je voor welke energiebesparende maatregelen je een lening kunt inzetten.