Spouwmuurisolatie is een lekker voordelige methode om via je spouwmuren je woning energiezuiniger te maken. Met spouwmuurisolatie wordt isolatiemateriaal in de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur, de spouw, aangebracht. Dit verlaagt het warmteverlies via de muur van je woning. En minder warmteverlies betekent lagere energiekosten. Een slimme keuze dus! De kosten van spouwmuurisolatie hangen af van onder andere het isolatiemateriaal en de muuroppervlakte. glaswol steenwol
Oude en nieuwe spouwmuurisolatie.
Veel oudere woningen hebben al spouwmuurisolatie, maar vaak gaat het dus ook om oude isolatie. Het kan zijn dat deze verouderde spouwmuurisolatie vochtproblemen veroorzaakt heeft. Daarnaast kan het zijn dat de woning ingezakte spouwmuurisolatie heeft. Dan is het tijd voor een update!
Werkwijze spouwmuurisolatie verwijderen.
Oude spouwmuurisolatie verwijderen? Dat doen we door het zuigen van het oude isolatiemateriaal uit de spouw. Handig, via gaten in de buitenmuur die strategisch geplaatst zijn. Zodra de oude spouwmuurisolatie uit de muur gezogen is, kunnen we nieuwe isolatie aanbrengen.
De bestaande spouwmuurisolatie verwijderen is noodzakelijk omdat tientallen jaren oude spouwmuurisolatie minder goed werkt dan nieuwe isolatie.
Advies spouwmuurisolatie verwijderen.
Het verwijderen van spouwmuurisolatie is een specialistische klus. Het kan gaan om het uitzuigen van isolatiematerialen zoals wol of schuim, of het fysiek verwijderen van platen of blokken. Dit moet zorgvuldig gebeuren om schade aan de muur te voorkomen. Onze isolatiespecialisten hebben hier veel ervaring mee.
Onze isolatiespecialist vertelt je daarom meer over verouderde spouwmuurisolatie verwijderen en nieuwe spouwmuurisolatie plaatsen.
Verbeteren van bestaande isolatie.
Is je huidige spouwmuurisolatie nog prima, maar wil je nóg minder stoken? Denk aan spouwmuurisolatie bijvullen. Extra isolatiemateriaal toevoegen betekent een hogere isolatiewaarde en nóg lagere energiekosten.
De isolatiespecialist kan controleren voor je of je huidige isolatiematerialen hun werk nog goed doen. Is dit het geval? Dan zal de isolatiespecialist je adviseren over hoe je dit kunt oplossen. Denk bijvoorbeeld aan je spouwmuurisolatie bijvullen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de oppervlakte van de muren.
Nieuwe isolatie voor je spouwmuur.
Heb je geen oude isolatie, maar wil je nieuwe isolatie in je binnenmuur laten zetten? Goed plan! Laat je dit professioneel doen, dan voorkom je vocht- en schimmelplekken en ga je besparen op je energierekening.
Welk isolatiemateriaal het best toegepast kan worden bij je woning is afhankelijk van je spouwmuur. Onze specialist werkt met minerale glaswol en EPS parels. Er zijn strategische plekken waar de isolatiematerialen in de spouwmuur kunnen worden aangebracht.
Kosten voor goede isolatie voor je spouw.
Kosten spouwmuurisolatie verschillen per woningtype. Onze isolatiespecialist werkt met nieuwmateriaal wat het best werkt voor alle type woningen: zowel oudere woningen als nieuwbouwwoningen. De genoemde prijzen zijn vanaf prijzen. In een adviesgesprek kun je rekenen op professioneel advies, met eerlijke kosten.
- Tussenwoning: Bij een tussenwoning hebben meestal alleen de voor- en achtergevel spouwmuurisolatie nodig. De prijs voor spouwmuurisolatie in een tussenwoning start vanaf 1.399 euro.
- Hoekwoning: Hoekwoningen hebben vaak een grotere gevel die geïsoleerd moet worden. De kosten voor spouwmuurisolatie bij een hoekwoning starten vanaf 3.100 euro.
- 2-onder-1-kap: De kosten voor spouwmuurisolatie bij een 2 onder 1 kap woning starten vanaf 3.100 euro.
- Vrijstaande woning: Een vrijstaande woning heeft meer buitenmuren en daarom zijn de kosten voor spouwmuurisolatie hoger. Voor een vrijstaand huis starten de kosten bij 3.850 euro.
Subsidies voor spouwmuurisolatie.
Wil je investeren in spouwmuurisolatie maar vind je de investering wat hoog? Goed nieuws, dit heeft de overheid voor je opgelost. Er zijn namelijk subsidies beschikbaar.
ISDE subsidie voor spouwmuurisolatie.
Ga je je spouwmuur isoleren, dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de ISDE subsidie. Deze subsidie is het meest geschikt voor isolatie, omdat het een groot deel van de kosten dekt. De overheid ziet graag een woning die goed geïsoleerd is. Je snijdt direct in de kosten van de isolatie én je energierekening daalt.
Laat je één isolatiemaatregel uitvoeren? Dan krijg je tot 15% van je investering terug. Ga je voor een tweede maatregel? Dan loopt je voordeel op tot 30%. Dat loont!
Lees meer over de subsidiemogelijkheden
Advies voor je spouwmuren.
Heb je plannen om je spouwmuur te laten isoleren of ga je bestaande spouwmuurisolatie verwijderen, dan is het belangrijk om professioneel advies te krijgen. De isolatiespecialist vertelt je over de materiaalsoort die hij gebruikt. Maar ook over de werkwijze en het verloop van het proces. De specialist van het isolatiebedrijf legt uit wat de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal is en wat je kunt gaan besparen in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.