Subsidie voor isolatie in 2024.

In 2024 is je huis isoleren flink goedkoper. De overheid pakt namelijk uit met een nationaal isolatieprogramma. Zo maak je je huis comfortabeler én draag je bij aan een beter milieu. Slim bezig! Ontdek welke subsidies er zijn, hoeveel je kunt krijgen en hoe je de subsidie makkelijk aanvraagt.

Welke isolatiesubsidies zijn er in 2024?

Subsidies helpen woningeigenaren om te verduurzamen. Je kunt subsidies krijgen voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, HR-glas, warmtepompen en zonneboilers. Ook moedigt de overheid het gebruik van milieuvriendelijke biobased isolatiematerialen aan. Hiervoor krijg je extra subsidie.

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

De ISDE-subsidie motiveert huiseigenaren om energie te besparen. Neem je 1 isolatiemaatregel? Dan krijg je tot 15% subsidie. Kies je voor 2 of meer maatregelen? Dan loopt het subsidiebedrag op tot wel 30%. Lekker voordelig én duurzaam!

Subsidie voor biobased isolatiemateriaal.

Sinds 2024 geeft de overheid ook subsidies voor het gebruik van biobased isolatiematerialen. Bijvoorbeeld hennep, vlas en schapenwol. Deze milieuvriendelijke opties helpen niet alleen om energie te besparen, maar verlagen ook de CO2-uitstoot.

Hoeveel subsidie krijg ik voor isolatie in 2024?

De hoogte van de isolatiesubsidie in 2024 verschilt per situatie. Het hangt af van het soort isolatie, de grootte van de klus en de totale kosten. We leggen het voor je uit.

Isolatiesubsidie per vierkante meter (ISDE-subsidie).

Hieronder zie je een tabel met de maximale subsidiebedragen per vierkante meter (bron: Milieu Centraal). Deze bedragen gelden als je 2 isolatiemaatregelen uitvoert. Kies je maar 1 maatregel? Dan wordt het subsidiebedrag per vierkante meter gehalveerd.

Subsidie voor biobased isolatiemateriaal.

Vanaf 2024 krijg je bovenop de ISDE-subsidie een extra bedrag als je kiest voor duurzame biobased materialen zoals vlas of vezelhennep. In de tabel hieronder vind je de extra bedragen per vierkante meter (bron: Milieu Centraal).

Verlaagd btw-tarief op de arbeidskosten.

Bij het isoleren van je woning profiteer je ook van een verlaagd btw-tarief. Voor het isoleren van daken, vloeren en muren betaal je geen 21%, maar 9% btw. Tel uit je winst! Let op: dit tarief geldt alleen voor de arbeidskosten, niet voor het isolatiemateriaal zelf.

Voorwaarden voor isolatiesubsidie.

Om in aanmerking te komen voor isolatiesubsidie moet je voldoen aan een paar voorwaarden. Zo moet het isolatiemateriaal een minimale isolatiewaarde hebben. En je moet de werkzaamheden laten uitvoeren door een erkend installatiebedrijf. Dit zorgt voor topkwaliteit, zodat je maximaal kunt genieten van een goed geïsoleerd huis. Daarnaast zijn er eisen voor het minimale en maximale aantal vierkante meters dat je moet isoleren. Die zie je in de tabel hieronder (bron: Milieu Centraal).

Wil je meer weten over de voorwaarden? Vraag dan direct een vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze specialisten staan voor je klaar om je verder te helpen. Zo geregeld!

Subsidie isolatie berekenen.

Het is lastig om precies te voorspellen hoeveel subsidie je krijgt voor isolatie. Omdat dit van veel factoren afhangt. Daarom bieden we een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Samen met onze specialist zet je je wensen op een rij. En krijg je een helder beeld van de subsidie die je kunt krijgen. Wel zo fijn!

 

Adviesgesprek aanvragen

 

Hoe vraag ik subsidie aan voor isolerende maatregelen?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) regelt de isolatiesubsidies voor de overheid. Ze helpen je met informatie en het aanvragen van subsidies, het beoordelen van isolatiemaatregelen, en het doorlopen van aanvraagprocedures.

Stappenplan subsidie aanvragen bij de RVO.

Om subsidie aan te vragen voor isolatie, volg je deze stappen:

Stap 1: check de voorwaarden - Bepaal welke isolatiemaatregelen je wilt uitvoeren en check of je aan de voorwaarden voldoet. Let ook op de specifieke eisen voor monumenten.

Stap 2: zoek de meldcode - Zorg dat de isolatiemaatregel een meldcode heeft. Heb je die niet? Voeg dan een productbeschrijving toe aan je aanvraag.

Stap 3: bewaar bewijzen - Overleg met het installatiebedrijf en zorg dat de meldcode op zowel de offerte als factuur staat. Bewaar ook alle aankoop- en betaalbewijzen.

Stap 4: installatie - Laat de maatregelen installeren door een professional. Maak foto’s van het proces en controleer dat alle gegevens op de factuur staan.

Stap 5: vraag de subsidie aan - Dien je subsidieaanvraag in binnen 24 maanden na installatie. Vergeet niet de factuur, foto’s en andere benodigde documenten toe te voegen. Gebruik je DigiD om de aanvraag te versturen.

Geen zin in gedoe? Wij regelen je isolatiesubsidie.

Geen zin in of tijd voor het aanvragen van isolatiesubsidie? Wij regelen het graag voor je. Kun jij lekker genieten van een comfortabeler en energiezuiniger huis.

  1. Je krijgt een mail. Hierin plan je een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij je thuis op een moment wanneer het je uitkomt.
  2. Onze adviseur komt bij je langs, inspecteert je woning en adviseert over de beste isolatie voor je situatie en wensen.
  3. Je ontvangt een offerte en ziet direct hoeveel subsidie je kunt krijgen.
  4. Ga je akkoord? Dan regelen wij de rest. Lekker makkelijk!

Na het aanvragen van je isolatiesubsidie moet je gemiddeld 6 tot 8 weken wachten op je geld. Bij een grotere verbouwing kan het soms iets langer duren. Zodra alles verwerkt is, staat het subsidiebedrag netjes op je rekening.

Nee, je krijgt geen subsidie als je zelf je woning isoleert. Voor subsidie moet je de isolatiewerkzaamheden laten uitvoeren door een installatiebedrijf. Zo weet je zeker dat alle werkzaamheden voldoen aan de gestelde eisen en regelgeving.

In 95% van de gevallen presteert dit isolatiemateriaal het beste, met de minste risico’s tijdens en na het aanbrengen. Daarom kiest onze isolatiepartner Nederland Isoleert uitsluitend voor dit materiaal. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Knauf Supafil houdt je huis warm in de winter en koel in de zomer.
  • Het werkt als geluidsisolatie en het is brand- en vochtwerend. Zowel van binnen als naar buiten.
  • Schimmels en bacteriën krijgen geen kans bij Knauf Supafil.
  • Het materiaal is heel geschikt voor het isoleren van oudere huizen vanaf 1930.
  • Er is geen breekwerk nodig om het glaswol in je spouwmuur te brengen.
  • Na de plaatsing van het isolatiemateriaal blijft het goed verdeeld in je spouw zitten. Zonder kans op inzakken.